Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Aardappel      Oma's Recepten

   

Pellkartoffeln mit Peterselienrahmsosse

Kilo (niet te grote) ongeschilde aardappels van gelijke maat

50 gram roomboter

50 gram bloem

5 dl. melk (of bouillon)

Zout

Verse peterselie.

De aardappels schoonboenen en in ca. 25 min. gaarkoken.  Afgieten, vlug pellen (Oma had vuurvaste handen), en zout erover strooien. Van de roomboter, bloem, en melk of bouillon, een roux maken, en zeer fijn geknipte peterselie toevoegen.

Oma hield de kokende aardappel voor het pellen wel eerst heel even onder de koude kraan zodat de schil er makkelijker afging.

(Gemakkelijk en lekker alternatief: Maggi roomsaus culinair met fijngesneden peterselie)

 

 

 

 


Disclaimer