Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Aardappel      Oma's Recepten

   

Reibekuchen

Grote aardappels (muizen)

Zonnebloemolie (Oma gebruikte nog slaolie)

Zout

Eieren (1 per 2 aardappelen)

Beetje bloem

Reibekuchenrasp

Koekenpan

Stroop en suiker

Aardappels schillen, wassen en raspen. De pulp snel vermengen met de eieren en het zout voordat het verkleurt. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht die van de aardappels komt een beetje bloem toevoegen. Ik geloof niet dat Oma altijd bloem er doorheen deed. Traditiegetrouw serveer je er slechts vier per persoon, en de eerste wordt altijd gegeten op een snee donker Fries roggebrood. Oma at de eerste twee warm uit de pan tijdens het bakken en zonder stroop. Aan tafel kun je kiezen uit òf stroop òf suiker. En er wordt verse thee bij gedronken.

 

 

 

 


Disclaimer