Saksische knoedel
(voor 8 tot 10 knoedels)
2 ons spek
3 uien
6 broodjes
20 gram boter
¼ liter melk
4 eieren
120 gram bloem
1 theelepel majoraan
Zout
Het spek, de gepelde uien en 3
broodjes in blokjes snijden. De spekblokjes in de boter uitbakken,
de gesnipperde uien en stukjes brood hierin goudbruin bakken, daarna
laten afkoelen. Van de andere 3 broodjes de korst afsnijden en weken
in de melk. De geweekte broodjes uitdrukken en iets verpulveren en
mengen met de eieren en de bloem. Het deeg met majoraan en zout op
smaak brengen. Het gebakken spek, brood en ui door het deeg kneden.
Van het deeg 8 à 10 knoedels vormen.
In een pan water met zout aan de
kook brengen en dan laag zetten. De knoedels in het hete water in 20
minuten gaar laten worden, maar niet meer laten koken.
|