Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Knoedels     Oma's Recepten

     

Saksische knoedel

(voor 8 tot 10 knoedels)

2 ons spek

3 uien

6 broodjes

20 gram boter

¼ liter melk

4 eieren

120 gram bloem

1 theelepel majoraan

Zout

Het spek, de gepelde uien en 3 broodjes in blokjes snijden. De spekblokjes in de boter uitbakken, de gesnipperde uien en stukjes brood hierin goudbruin bakken, daarna laten afkoelen. Van de andere 3 broodjes de korst afsnijden en weken in de melk. De geweekte broodjes uitdrukken en iets verpulveren en mengen met de eieren en de bloem. Het deeg met majoraan en zout op smaak brengen. Het gebakken spek, brood en ui door het deeg kneden. Van het deeg 8 à 10 knoedels vormen.

In een pan water met zout aan de kook brengen en dan laag zetten. De knoedels in het hete water in 20 minuten gaar laten worden, maar niet meer laten koken.

 

 

 

 


Disclaimer