Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Rijst/Pasta     Oma's Recepten

      

Bami

350 gram mie

Ongeveer 10 gram zout (Oma graaide altijd in die glazen zoutpot met houten deksel, die ik ingepikt heb, het zal ca. 10 gram geweest zijn)

2 uien

2 prei

1 pond spitskool

Bosje selderie

200 gram hamlappen of kip

Gemberpoeder

Margarine

Olie

Garnalen

Zout en peper

De mie koken met zout en wat olie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vlees kleinsnijden en met zout, peper en gemberpoeder bruin bakken. De uien niet te fijn snijden en meebakken en daarna de prei en de kool toevoegen met zout, peper en wat olie. Niet te gaar laten worden. Losjes door de mie scheppen. Het hele lekkere zit 'm in het toevoegen van òf een blikje òf verse garnalen, Oma gebruikte geloof ik garnalen uit blik.

Bij dit gerecht kwam een flesje ketjap op tafel, wat uitzonderlijk was, want Oma vond smaakmakers op tafel een belediging aan het adres van de kok.

 

 

 

 


Disclaimer