Bami
350 gram mie
Ongeveer
10 gram zout (Oma graaide altijd
in die glazen zoutpot met houten deksel, die ik ingepikt heb, het
zal ca. 10 gram geweest zijn)
2 uien
2 prei
1 pond spitskool
Bosje selderie
200 gram hamlappen of kip
Gemberpoeder
Margarine
Olie
Garnalen
Zout en peper
De mie koken met zout en wat olie
volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vlees kleinsnijden
en met zout, peper en gemberpoeder bruin bakken. De uien niet te
fijn snijden en meebakken en daarna de prei en de kool toevoegen met
zout, peper en wat olie. Niet te gaar laten worden. Losjes door de
mie scheppen. Het hele lekkere zit 'm in het toevoegen van òf een
blikje òf verse garnalen, Oma gebruikte geloof ik garnalen uit blik.
Bij dit gerecht kwam een flesje ketjap op
tafel, wat uitzonderlijk was, want Oma vond smaakmakers op tafel een
belediging aan het adres van de kok.
|