Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Brood     Oma's Recepten

      

Brood met kippenragoût

Dit gerecht maakte Oma altijd tegelijk met een kippensoep.

Ongeveer 3 ons restjes van een gare soepkip.

4 dl. water

1 kippenbouillontablet

Ui

Peterselie

Kerrie

Foelie

Witte peperkorrel

35 gram boter

35 gram bloem

2 lepels room

Zout en peper

De stukjes gare kip met water, bouillon, gesnipperde ui en kruiden ca. 20 minuten zachtjes laten trekken. De bouillon zeven en eventueel met water aanvullen tot weer 4 dl. verkregen is. Van de gesmolten boter en bloem een roux maken en de bouillon hier in gedeelten aan toevoegen, even laten doorkoken en de kip met ui en kruiden er doorheen scheppen en afmaken met de room. Oma maakte een zeer pittige vooral naar kerrie smakende kippenragoût.

 

 

 

 


Disclaimer