Broodknoedels (de originele
Semmelklösse)
3 oude broodjes
2 eetlepels bloem
Zout
50 gram broodkruimels
60 gram roomboter
3 eieren
De broodjes weken in water,
uitknijpen en door de vleesmolen draaien. Mengen met de bloem, het
zout en de broodkruimels. De boter laten smelten, het brooddeeg erin
doen, en op laag vuur en al roerend een bal vormen. Door de hete massa
1 ei roeren, iets laten afkoelen en dan de andere 2 eieren
erdoor roeren. Het deeg laten rusten. In een brede pan water met
zout aan de kook brengen. Van het deeg met 2 eetlepels (die steeds
in heet water gedoopt worden) knoedels vormen en ongeveer 15 minuten
in de pan water met zout laten koken. Met een schuimspaan uit het water halen, laten
uitdruipen, op een schotel leggen en serveren met groente en vlees.
Als de knoedels bij compote gegeten
worden dan aan het deeg 25 gram suiker en 25 gram grof gehakte
amandelen toevoegen.
|