Broodknoedels met champignons
10 oudbakken kadetjes of evenveel
oud wittebrood
5 theelepels zout
3 dl. lauwwarme melk
750 gram champignons
2 uien
60 gram boter
½ kopje fijngehakt peterselie
2 afgestreken theelepels peper
3 eieren
Paneermeel
2 afgestreken eetlepels bloem
2 dl. room
De kadetjes in zeer dunne plakjes,
of het brood in dunne reepjes snijden. Het brood met 2 theelepels
zout bestrooien en 15 minuten met de lauwwarme melk laten weken. De
paddestoelen in plakjes snijden. De uien snipperen. De helft van de
boter laten smelten en de ui met de helft van de peterselie fruiten.
Een mengsel maken van gefruite ui, 1 theelepel peper, de losgeklopte
eieren en het geweekte brood. Dit 15 min. laten rusten. In een grote
pan water met zout aan de kook brengen. Tussen vochtige handen van
het deeg een proefballetje maken en dit in het kokende water laten
glijden. Als het uiteen valt moet er paneermeel door het deeg.
Ballen ter grootte van een appel draaien en deze in het borrelende
water gaar koken in ca. 15. minuten. De resterende boter heet laten
worden en hierin de stukjes paddestoel bakken, de peterselie eraan
toevoegen en het mengsel bestuiven met bloem. Geleidelijk de room er
door roeren en op smaak brengen met peper en zout. Deze saus apart
bij de broodknoedels geven.
|