Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

 Knoedels     Oma's Recepten

      

Broodknoedels met champignons

10 oudbakken kadetjes of evenveel oud wittebrood

5 theelepels zout

3 dl. lauwwarme melk

750 gram champignons

2 uien

60 gram boter

½ kopje fijngehakt peterselie

2 afgestreken theelepels peper

3 eieren

Paneermeel

2 afgestreken eetlepels bloem

2 dl. room

De kadetjes in zeer dunne plakjes, of het brood in dunne reepjes snijden. Het brood met 2 theelepels zout bestrooien en 15 minuten met de lauwwarme melk laten weken. De paddestoelen in plakjes snijden. De uien snipperen. De helft van de boter laten smelten en de ui met de helft van de peterselie fruiten. Een mengsel maken van gefruite ui, 1 theelepel peper, de losgeklopte eieren en het geweekte brood. Dit 15 min. laten rusten. In een grote pan water met zout aan de kook brengen. Tussen vochtige handen van het deeg een proefballetje maken en dit in het kokende water laten glijden. Als het uiteen valt moet er paneermeel door het deeg. Ballen ter grootte van een appel draaien en deze in het borrelende water gaar koken in ca. 15. minuten. De resterende boter heet laten worden en hierin de stukjes paddestoel bakken, de peterselie eraan toevoegen en het mengsel bestuiven met bloem. Geleidelijk de room er door roeren en op smaak brengen met peper en zout. Deze saus apart bij de broodknoedels geven.

 

 

 

 


Disclaimer