Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Soep     Oma's Recepten

      

Bruine bonensoep

Pond bruine bonen

2½ liter water

Zout (ca.10 gram)

Pond uien

60 gram margarine

Laurierblad, peperkorrels

30 gram mager rookspek

3 ons krabbetjes

1 bosje selderij

Bruin van jus

Peper

Aroma

1 rookworst

De bonen wassen en met het water en zout 12 à 24 uur laten weken. De uien schoonmaken, kleinsnijden en in de margarine bruin fruiten. De bonen met het weekwater, laurierblad, peperkorrels, spek en de krabbetjes toevoegen en gaarkoken in ongeveer 1 uur. Spek en vlees uit de pan nemen, het grootste gedeelte van het vocht afschenken en bewaren. Het laurierblad verwijderen en de massa van bonen, uien, kruiden enz. fijnstampen en al roerende langzaam verdunnen met het vocht. De kleingesneden selderij toevoegen, nog ongeveer een kwartier laten doorkoken en afmaken met bruin van jus, aroma en peper. Plakjes worst even mee verwarmen.

 

 

 

 


Disclaimer