Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Soep     Oma's Recepten

      

Erwtensoep

Pond spliterwten

2½ liter water

4 bouillonblokjes

Heel vroeger: varkenspoten of deel van de varkenskop, daarna: halskarbonade of krabbetjes

½ pond prei

½ selderieknol

4 grote aardappelen

1 winterwortel, 1 bosje selderij

Peterselie

1 (Hema)rookworst

Van het vlees, bouillonblokjes en water een dag van tevoren bouillon trekken. Spliterwten toevoegen, aan de kook brengen en ca. 1 uur zachtjes laten koken. De schoongemaakte, gewassen en kleingesneden groenten, aardappelen en het bosje selderie toevoegen en nog ongeveer 20 min. laten doorkoken onder nu en dan roeren. Het vlees fileren en de worst in plakjes snijden en samen met de fijngeknipte peterselie even laten meewarmen. In plaats van varkensvlees zijn heel goed runderstaart en kalfsgehaktballetjes te gebruiken. Het varkensvlees dreef als drijfijs op de soep. De soep werd gegeten met brood, maar zonder boter, want volgens Oma was de soep al vet genoeg.

Toe werd er vaak een pap gegeten om de (peulvrucht)eiwitten te binden.

 

 

 

 


Disclaimer