Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

  Vis   Oma's Recepten

      

Gekookte mosselen

2 kilo mosselen

Aanhangend water

Selderie

Prei

Eventueel wortel en ui

Vroeger was het een gedoe om mosselen schoon te maken, te ontbaarden, en de slikmosselen er tussenuit halen. Tegenwoordig haal je bij AH precies de goede grootte mossel (tip Oom Wil) en die is klaar voor gebruik. De mosselen met aanhangend water en de groenten koken tot de schelpen open staan. Nog steeds geldt: geen dichte mossels openen en opeten. Twee pond per persoon is voldoende behalve als Oom Wil mee-eet. Mosselen mogen absoluut niet met zoet water in aanraking komen.

Een ui onderin de pan laat zien als er iets onbetrouwbaars in de mosselen is. Als de ui zwart wordt, kun je de mosselen weggooien.

 

 

 

 


Disclaimer