Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Stampot     Oma's Recepten

      

Hutspot

1½ kilo aardappels

1¼ kilo penen

1½ pond uien

Klontje roomboter

Zout

Witte peper

2 bouillonblokjes

In een grote pan de aardappels in het water leggen en bouillonblokjes toevoegen, daarop de wortelen en de uien, en het geheel aan de kook brengen. Ruim een half uur Laten koken tot alles gaar is. Het kookvocht afschenken en bewaren. De aardappels en groenten fijnstampen en smeuïg roeren met (een deel van) het vocht en een beetje boter. Hutspot mag best een beetje vochtig zijn. Afmaken met zout en witte peper.

Vroeger werd bij hutspot piccalilly gegeten.

 

 

 

 


Disclaimer