Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Toetje     Oma's Recepten

      

Karnemelkse pap

1 liter karnemelk

70 gram bloem

Tikje zout, suiker

Klontje boter

Bloem en zout glad mengen met ¾ dl. koude karnemelk en daarna al roerende verdunnen met de rest van de karnemelk. Al roerende de massa aan de kook brengen en in ongeveer 5 minuten gaar laten worden.

Opdienen met suiker en een beetje roomboter.

Oma maakte feitelijk karnemelkse gortpap, waarbij de gort apart gekookt werd en rozijnen en anijs werden toegevoegd. Onze overgrootmoeder Droog-Königsdorf deed er nog stukjes Schwarzbrot in.

 

 

 

 


Disclaimer