Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Soep     Oma's Recepten

      

Kippensoep met engelenhaar of lettervermicelli

1 soepkip

2½ liter water

Ui

Wortel

Peterselie

Foelie

Peperkorrels

Kippenbouillontabletten

Engelenhaar (zeer fijne vermicelli), of lettervermicelli

De kip opzetten met water, ui, wortel, kruiden en de bouillontabletten. De kip in ca. 2 uur gaar koken. De bouillon zeven, het vlees ontdoen van botjes, met de kruiden terugdoen in de bouillon en samen met de vermicelli nog ca. 10 minuten koken.

De lettervermicelli is van later datum, die gebruikte Oma alleen voor de kleinkinderen. Van restjes kippenvlees maakte Oma haar heerlijke ragoût.

 

 

 

 


Disclaimer