Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

 Knoedels     Oma's Recepten

      

Knoedels met gist (Hefeklösse)

Voor 10 tot 12 knoedels

30-40 gram gist

¼ liter lauwwarme melk

500 gram bloem

50 gram suiker

1 pakje vanillesuiker

50 gram boter

1 ei

Zout

De gist in stukjes breken en in 3 eetlepels lauwwarme melk oplossen. Van de bloem, suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, het ei en een beetje zout met de rest van de melk en de opgeloste gist het deeg bereiden. Het deeg op een warme plaats 30 min. laten rijzen. Uit het deeg 10 tot 12 knoedels vormen en deze op een bebloemde plank weer laten rijzen. Een brede pan voor tweederde met kokend water vullen, een doek erover spannen en vastmaken aan de handvatten, de knoedels op het doek leggen en met een deksel afdekken. De knoedels 10 tot 15 minuten in de damp gaar laten worden. (Het water mag niet te hard koken!). Als de knoedels gaar zijn, dan moeten ze iets met een vork uitgerekt worden zodat de damp kan ontsnappen. De knoedels stapelen op een voorverwarmde schaal en overgieten met bruin gebakken boter en serveren met pruimen- of een andere fruitmoes.

 

 

 

 


Disclaimer