Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Zoet     Oma's Recepten

      

Pannenkoeken met appel of kwetsen 

Volgens Oma zijn kwetsen de enige pruimen die je bij bakken kunt verwerken omdat ze niet bitter worden.

250 gram zelfrijzend bakmeel

Ongeveer 5 gram zout

1 ei

4½ dl. melk

Half om half olie en margarine (Blue Band)

Zeer fijngesneden plakjes appel of kwetsen

Van alle ingrediënten, behalve de Blue Band, pannenkoekbeslag maken. Beetje margarine lichtbruin laten worden in een koekenpan, wat olie toevoegen, beslag op de bodem laten uitvloeien, en de plakjes appel of kwetsen in 2 rondjes erop leggen. Keren en de tweede kant met de deksel op de pan zachtjes lichtbruin en gaar laten worden. De deksel een stukje open laten zodat de damp eruit kan.

Oma liet de pannenkoek altijd op een deksel glijden en keerde zo de andere kant in de pan.

 

 

 

 


Disclaimer