Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Groente     Oma's Recepten

      

Postelein

1½ kilo postelein

Zout

Ongeveer 20 gram roomboter

Maïzena

De postelein enige keren doorsnijden en goed wassen zonder de blaadjes te kneuzen. Laten uitlekken en opzetten met het zout, vlug laten slinken en gaarkoken in ca. 12 minuten. Het moet nog een beetje knapperig zijn. De postelein afgieten, boter toevoegen, en binden met met kookwater aangelengde maïzena. In postelein zit nog meer ijzer dan in spinazie.

Zowel Oom Wil als ik denken dat Oma bij andijvie, postelein en dergelijke maïzena als bindmiddel gebruikte, maar bloem kan ook.

 

 

 

 


Disclaimer