Rode kool
1 rode kool
4 goudrenetten
1 grote ui
3-4 kruidnagels
3 laurierblaadjes
Stukje reuzel of klontje margarine
3 eetlepels azijn
Suiker
Maïzena
Zout
en peper
Eventueel
kaneel
De kool snijden. Voor 4 personen heb
je ongeveer 1½ pond nodig. In de pan een flinke bodem water doen en
behoorlijk zout. De kool in de pan leggen met de kruidnagels,
laurier, peper, kaneel, en een klontje reuzel of margarine en
afdekken met de in ringen gesneden grote ui. Opkoken en klein
zetten. Na ca. 30/40 minuten de in 8-en gesneden goudrenetten op de
kool leggen en proeven wanneer het gaar is. Afmaken en op smaak brengen
met 3 eetlepels azijn, suiker en maïzena en 3 minuten laten
doorkoken. De azijn aanlengen met de maïzena.
De meningen over wel
of geen kaneel zijn in de familie verdeeld.
|