Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

 Zoet     Oma's Recepten

      

Rozijnenbrood

1 pond bloem

6 gram zout

Geraspte citroenschil

50 gram basterdsuiker

½ ei

30 gram gist

2 dl. melk

30 gram margarine (plantaardig)

35 gram roomboter

1 pond rozijnen

Van de bloem, zout, geraspte citroenschil, de basterdsuiker, het halve ei, de gist, de melk, de gewelde en afgedroogde rozijnen en de (gesmolten) boter een soepel deeg maken. Het deeg op een tamelijk warme en vochtige plaats ca. drie kwartier laten rijzen. Van het deeg een lap maken en stevig oprollen, met de naad naar beneden in een ingevet broodblik leggen en aandrukken. Het deeg opnieuw laten rijzen tot het blik gevuld is. Dat duurt ongeveer drie kwartier. Het blik op een rooster in de oven plaatsen, die is voorverwarmd op 220 graden, en in ongeveer een half uur tot drie kwartier gaar en bruin laten worden.

Het brood aan de bovenkant nat maken en nog 1 minuut in de oven laten staan, daarna keren en op een rooster laten uitdampen.

 

 

 

 


Disclaimer