Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

Knoedels     Oma's Recepten

      

Thüringer knoedels

2 kilo aardappels

Zout

3 broodjes

Boter om in te bakken

1½ kilo aardappels schillen en direkt in een schaal met koud water raspen zodat de aardappelmassa mooi wit blijft. Vervolgens de geraspte aardappels in een neteldoek* heel goed uitpersen. De resterende aardappels schillen, in blokjes snijden en samen met de aardappelresten die bij het raspen zijn overgebleven gaar koken, pureren en dan direct door de rauwe geraspte aardappels mengen. Broodjes in blokjes snijden en in hete boter goudbruin bakken. Van het aardappeldeeg knoedels vormen en elke knoedel met blokjes brood vullen. Een ruime pan water met zout (of bouillon) opkoken en de knoedels met een aantal tegelijk in ongeveer 20 minuten pocheren. Met schuimspaan eruit halen en los van elkaar laten uitlekken. Lekker met stoofvlees en groente.

*In Thüringse keukens is hier een speciale linnen zak voor, of een aardappelpers.

 

 

 

 


Disclaimer