Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

  Vis   Oma's Recepten

      

Viskoekjes

Pond kabeljauw of schelvis

Pond gekookte aardappels

1 gesnipperd uitje

1 bosje peterselie

1 half bosje selderie

2 eieren.

Beetje zout, (ruim) peper, maggi

Beetje paneermeel

Klontje boter

Zonnebloemolie (Oma gebruikte eigenlijk altijd slaolie)

Vis koken en laten uitlekken. Aardappels koken en laten afkoelen. De vis door de aardappels heen prakken. Uitje snipperen, en peterselie en selderie fijnsnijden. De eieren scheiden, en de dooiers erbij voegen samen met het zout, de peper en de maggi. Kneden en koekjes van vormen, ongeveer ter dikte van een tartaartje, en door het eiwit halen en de paneermeel. Olie in de pan heet laten worden en de viskoekjes om en om bakken.

Dit is in oorsprong geen recept van Oma. Zij kocht wel kant en klare viskoekjes bij de Volendammer (in klederdracht en op klompen) in de Jacob Obrechtstraat. Het is ook wel gebruikelijk om in plaats van aardappels brood te nemen in een verhouding van 1:10 (50 gram brood, 500 gram vis), waarmee het brood in de melk gedoopt wordt en tussen twee lepels uitgeknepen.

 

 

 

 


Disclaimer