Ansichtkaarten

Amsterdam

Genealogie

 

 

Verzamelaarscollectief Charlotte Huiskes.  

 

Recepten

Fotobladen Rosita

Wouter Sterk

 

 

 HomeAnsichtkaartenStamreeksenReceptenRositaWouter SterkGerben D. WijnjaLinks
 

 

 

 

 Groente     Oma's Recepten

      

Warme zure boontjes

Pond verse sperziebonen (of uit de pot)

1 ui

1 ons spekjes

Boter

Bloem

Zout en peper

Suiker

Azijn

Sperzieboontjes schoonmaken en met zout gaar koken. Het kookwater bewaren voor de roux: spekjes uitbakken en hierin de gesnipperde uit glazig bakken, lepeltje bloem erbij, scheutje azijn erin, en aanvullen met kookwater van de boontjes. Op smaak brengen met zout en peper. Afmaken met een beetje suiker. De spekjes zijn niet echt knapperig bruingebakken en worden ook een beetje taai door het zuur, dus kleine stukjes snijden.

Oma maakte ook wel van een restje boontjes een bonensla met de vinaigrette die ze ook bij de groene sla gebruikte.

 

 

 


Disclaimer